COACHING 

Meer werkplezier in de zorg

Individuele coaching

Jij wilt het anders doen want je merkt dat je vastloopt;
De samenwerking met die ene collega blijft bijvoorbeeld stroef verlopen of je leidinggevende ziet niet dat jouw werkdruk te hoog is. De vraag die bij coaching centraal staat is: Wat kun jij anders doen, om de situatie en relatie te verbeteren? Waar ligt jouw invloed?
Het doelgericht verwerven van nieuw gedrag, dat is waar het in coaching om gaat. Het leren inzien een andere route te kunnen kiezen en oude patronen leren doorbreken. Dit levert betere (werk) relaties en plezier op.

Het coachproces

Nieuw gedrag leren inzetten, gaat niet van de een op andere dag. In eerste instantie vergt dit bewustwording en zelfreflectie. Wat maakt dat ik mij zo gedraag? Wat maakt dat ik daar last van heb? Welke andere opties heb ik en wat levert een andere keuze in gedrag mij op? Vragen waar we samen mee aan de slag gaan.

 

De werkwijze

Tijdens een intakegesprek maken we vrijblijvend kennis en onderzoeken we jouw coachvraag. Wat is je gewenste situatie? Wat zijn je leerdoelen? Wanneer je werkgever het coachtraject ondersteunt, is je leidinggevende doorgaans aanwezig bij het intakegesprek. Klikt het genoeg om verder te gaan? Dan kunnen we aan de slag. We starten met het opstellen van jouw concrete leerdoel. Het coachtraject bestaat meestal uit 5 tot 8 gesprekken. Een gesprek duurt een uur tot 1,5 uur. We spreken af waar jij dat prettig vindt. Een gesprek kan ook plaatsvinden tijdens een wandeling in de natuur. Het coachtraject wordt afgerond met een evaluatiegesprek, al dan niet in bijzijn van je leidinggevende. Hoe sta je ervoor ten opzichte van je leerdoel? Wat heb je nog nodig en hoe ga je verder?

 

Het resultaat

Jij bent eigenaar van je voorafgestelde doel en het gewenste resultaat. Tussentijds toetsen we samen hoever je staat richting de gewenste situatie. Tijdens het coachproces zal, door het in-trainen van nieuw gedrag, de wereld om je heen veranderen. Immers, beïnvloed jouw gedrag ook altijd dat van de ander. Jouw coachresultaat is betere (werk) relaties en meer werkplezier!

 

Win het werkplezier (terug) op je afdeling. Hier vind je mij:

Bel gerust
Adres

Wollegras 11

3417 RV Montfoort